Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Karahüseyinli Köyü sınırları içerisinde olup İskenderun’a 10 km uzaklıktadır.

Okulumuzun açılması için Akkent sitesi yönetim kurulu ve özellikle okulumuz kurucu müdürü Ahmet ÇAĞLAR girişimlerde bulunmuştur.Bu girişimler sonucunda okul inşasına 2001 yılı başlarında başlanmış ve 2002 yılında tamamlanmıştır.

Okulumuza İl Milli Eğitim Komisyonu 14.02.2002 tarihinde AKKENT DEFNE İLKÖĞRETİM OKULU ismini önermiş; 19.03.2002 tarihinde kaymakamlık oluru gelmiştir.

Okulumuz Akkent ismini çevresinde bulunan aynı zamanda kayıt sahası olan Akkent sitesinden;Defne ismini ise dönemin kaymakamı Günhan SARIKAYA’nın kızının adından ve özellikle defne ağacının ilimizin bir simgesi olmasından almıştır.

2002-2003 Eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci kaydedilerek 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar bütün sınıflarda eğitim öğretim başlamıştır.

2006-2007  Eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda taşımalı eğitim başlamıştır. Harlısu ve Arpaderesi köylerinden öğrencilerimiz taşımalı servis araçları ile taşınarak okulumuzda eğitim ve öğretim görmeye başlamıştır.

2012 yılında TBMM 05.01.1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nda 30.03.2012 sayılı 6287 karar numarası ile değişikliğe gitmiş ve okulumuzun adı Akkent Defne İlkokulu ve Akkent Defne Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.